Dumlupınar Üniversitesi - Maliye
Maliye Programı-Meslek Tanıtımı N1643611Dumlupınar Üniversitesi - Maliye Sitemize Hoşgeldiniz.
Sitemize Kayıt Olup Forumlara Katılabilirsiniz...




Join the forum, it's quick and easy

Dumlupınar Üniversitesi - Maliye
Maliye Programı-Meslek Tanıtımı N1643611Dumlupınar Üniversitesi - Maliye Sitemize Hoşgeldiniz.
Sitemize Kayıt Olup Forumlara Katılabilirsiniz...


Dumlupınar Üniversitesi - Maliye
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dumlupınar Üniversitesi - Maliye

Dumlupınar Üniversitesi - Maliye Bölümü

Dumlupınar Üniversitesi Maliye Bölümü Öğrencileri Sitesi
www.dpumaliye.tk

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Maliye Programı-Meslek Tanıtımı

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Maliye Programı-Meslek Tanıtımı Empty Maliye Programı-Meslek Tanıtımı Cuma Ağus. 20, 2010 5:31 pm

Tuncer

avatar
Bilgili Maliyeci
Bilgili Maliyeci

Kamu sektöründe ve özel sektörde mali konulara ilişkin sorunlara, bilimsel yöntemlerle gerekli çözümleri geliştirecek elemanlar yetiştirilir. Maliye ve Gümrük Bakanlığı, Merkez Bankası, Kamu İktisadi Teşebbüsler, DPT, Mahalli idareler, Sayıştay yanında bankalarda ve özel sektörün değişik kuruluşlarında çalışılabilir. Ayrıca büro açarak serbest de çalışılabilmektedir. Maliye programında, Maliye konusunda çalışacak ara insan gücü yetiştirmek amacıyla eğitim yapılır. Mezunlar, devlet sektöründe özellikle Maliye ve Gümrük Bakanlıkları’nda çalışma imkânına sahiptirler. Maliye yüksek okulu mezunları, özel sektöre ait kuruluşların mali birimlerinde çalışabilecekleri gibi serbest de çalışabilirler.

Maliye Programının Amacı : Maliye programında, maliye konusunda çalışacak ara insan gücünü yetiştirmek amacı ile eğitim yapılır.

Maliye Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Maliye programında kamu maliyesi, vergi hukuku, muhasebe, hukuk, işletme ve matematik gibi dersler okutulur. Dersler, maliye ve özellikle vergi hukuku ağırlıklıdır.

Maliye için Gereken Nitelikler : Maliye programında öğrenim görmek isteyenlerin genel akademik yetenek yanında, sayısal yeteneğe sahip dikkatli ve titiz kimseler olmaları gerekir. Maliye ve Gümrük Bakanlığı bu programda okuyan öğrencilere burs vermektedir.

Maliye Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Maliye programını bitirenlere “Maliye Meslek Elemanı” ünvanı verilir. Maliye meslek elemanları vergi ile ilgili alanlarda ara eleman olarak görev yaparlar.

Meslek İçeriği: Maliye (para) konusu ile ilgili işlerini yürürlükteki kanun, tüzük, yönetmelik ve diğer mevzuata uygun olarak yapar, İşyerinin ekonomik raporunun hazırlanmasında kendisine verilen görevleri yapar, İşyeri ve müşterilerine muhasebe ve mali konularda danışmanlık yapar, İşyerinin diğer kurum ve kuruluşlarla ilgili mali işlemlerinin kayıtlarını tutar, Ödenecek vergileri hesaplayarak ödenmesini sağlar, Kurumun giderleri ile alacaklarını izler, bunlarla ilgili tablo ve rapor hazırlar, Gelen hesap ekstrelerinin doğruluğunu kayıtlardan kontrol eder, Mali işlerle ilgili gerekli yazılı ve diğer ilgili evrakların bastırılmasını temin eder.

Maliye Meslek Elemanlarının Çalışma Alanları : Maliye Mezunları, devlet sektöründe özellikle Maliye ve Gümrük Bakanlığında çalışma imkânına sahiptirler. Maliye meslek yüksekokulu mezunları, özel sektöre ait kuruluşların mali birimlerinde çalışabilecekleri gibi serbest de çalışabilirler.

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz