Dumlupınar Üniversitesi - Maliye
uludagsozluk,eksisozluk,itusozluk Sitelerinden Maliyenin Tanımı:) N1643611Dumlupınar Üniversitesi - Maliye Sitemize Hoşgeldiniz.
Sitemize Kayıt Olup Forumlara Katılabilirsiniz...




Join the forum, it's quick and easy

Dumlupınar Üniversitesi - Maliye
uludagsozluk,eksisozluk,itusozluk Sitelerinden Maliyenin Tanımı:) N1643611Dumlupınar Üniversitesi - Maliye Sitemize Hoşgeldiniz.
Sitemize Kayıt Olup Forumlara Katılabilirsiniz...


Dumlupınar Üniversitesi - Maliye
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dumlupınar Üniversitesi - Maliye

Dumlupınar Üniversitesi - Maliye Bölümü

Dumlupınar Üniversitesi Maliye Bölümü Öğrencileri Sitesi
www.dpumaliye.tk

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

uludagsozluk,eksisozluk,itusozluk Sitelerinden Maliyenin Tanımı:)

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Burak

Burak
Admin
Admin

# Devletin yerel finans işletlerini yürüttüğü kurum.

iiBF'de bir bölümdür.

# Devletin fonksiyonlarını yerine getirmesi ve bu amaçla gelir elde ederek , bu geliri harcamasını inceleyen iktisat dalına verilen addır.

# kemal unakıtan'ın yönetim kurulu başkanı olduğu ve oğlu'nun başını çektiği holdingleşmeye doğru koşan şirket..

# uludağ üniversitesinde bölüm başkanlığını doğan şenyüz'ün yaptığı diğer iibflerde belki de en kolay bölüm iken uludağ üniversitesi'nde en sakat bölümdür...

# insanların birarada yaşamaları dolayısıyla ortaya çıkan toplumsal ihtiyaçların yine toplumu oluşturan bireyler tarafından finanse edilerek giderilmesi ki bunlar literatürde kamusal ihtiyaçlar,kamu hizmetleri ve kamu gelirleri üçlü sac ayağıyla ifade edilirler.

# kökü malı ye.zamanla maliye modernlesmıs hali

# üniversite sınavını kazandığım da
-olm maliyeyi kazanmışım nası bölüm lan maliye
-"maliye çok kektir 4 yılda biremezsen yuhh sana"diye kolay sandığım ve m.emin palamut ve benzerleri hocaları ve derslerin kol gibi oluşu yüzünden bana maliye çok kek bölüm diyen çocuğa 2,5 yıldır küfür etmeme neden olan güzel güzide bölüm



# üniversitede okuduğum bölümün adı. derslerinin çok kolay olduğu sanilan fakat içine girenin çikamadiği bölüm.

# üniversitelerin genelinde iibf'de yer alan, diğer iibf bölümlerinin gördüğü dersleri alıp bir de ek dersleri olan, hukuktan, muhasebeye, işletmeden, iktisata pek çok bilimin gösterildiği girmesi kolay çıkması zor mantığının işlediği en zor bölümlerdendir.

# Malı Yeme bilimi, ama kendi malını değil başkasının malını.

# marmara üniversitesinde hukuk derslerının en yoğun oldugu bölümdür. hatta öğrenciler kendılerını hukukta okuyor sanar. zor bolumdur diğerlerıne nazaran..

# okuması zor, mezun olduktan sonra meslek sahibi olabilmek için girilen sınavları mezun olmaktan daha zor olan bölüm.

# kişiler ve firmalar için gerekli olan fon, sermaye ve paradır. *

# uludağ üniversitesi' nde başkanlığını mircan tokatlıoğlu' nun yaptığı, iibf' de zorluk klasmanında ekonometri ile başı çeken, okumaktan zevk aldığım, zaten ilgim olan ekonomiye tutkuyla bağlanmamı sağlayan bölümüm. dikkatimi çeken bir özelliği ise, halkın maliye bölümü okuyan öğrencileri geleceğin zabıtaları olarak görmesidir. aşağıdaki diyalog yaşanmıştır.

dshe teamsah elinde kitaplarıyla bir bakkal dükkanına girer. teamsah' ın elindeki kitapları gören bakkal amca meraklı bakışlarıyla sorar.

b.a: kızım sen hangi bölümde okuyorsun?
d.t: maliye okuyorum amca ben.
b.a:(gülerek) o zaman senle iyi geçinmek gerek. mezun olunca sen beni denetlemeye filan gelirsin, mahçup etmezsin beni artık.
d.t:(tebessümle) hayırlı işler amcacım..

# çalıştığım bakanlıktır. angaryanın ganı gani olduğu bir kurumdur.

# birinci sınıfının nispeten kolay olduğu,az biraz çalışmayla çoğu dersinden geçilebilecek bölümdür.ayrıca yaşlı başlı amca ve teyzelerin adını duyduğunda hafiften üç buçuk attığı da görülmüştür.

# Her ülkede bulunan ülkenin gelir ve giderlerini hesaplayan ve ona göre bütce veren kurumdur.(maliye bakanlıgı)
Halk dilinde maliye diyince ilk akla gelen vergi daireleri gelir ki kimsenin önünden bile gecmek istemedigi bi yerdir nede olsa her iceri giriste para vermek zorunda kalınıyor.

# marmara üniversitesi hukuk fakültesinde 2.sınıfta verilen derstir. hata yarın 09:00 birinci öğretim öğrencileri, 11:00 ikinci öğretim öğrencileri olmak üzere final sınavı yapılacaktır.


# iktisat fakültesinde en fazla iktisat, gereksiz yere ekonometri yetmedi 6 adet hepsi bir birinden güzel olan muhasebe derslerinin gösterildiği harika bölüm.
valla lan yazın.


# Gelir idaresinin bir devlet kurulusuna gore takdir ettigim ve farkli bir logoya sahip oldugu kurumdur...

# milletin başka üniversitelerde 30 la geçtiği bizim çukurovada 69 la kaldığımız zor bölüm.

# ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi bünyesinde barınanının türkiyedeki en yüksek puanlı olma özelliği taşıdığı bölüm.

nice hukuklara*, siyaset bilimlerine, kamu yönetimlerine, uluslararası ilişkilerlerlere puanımız yeterken, biraz idealler, biraz da eş dost akraba bu işle uğraşan kişilerin yönlendirmesiyle tercih ettiğim bölümümdür.

değer mi değmez mi, hayırlı mı olucaktır yoksa şer mi, mezun olunca görücez artık. o zamana kadar hala buralarda takılıyor olursam buraya bir düzeltme çakar, ya da yeni bir giriyle aydınlatırız gençleri.

# bir tarafı iktisata bir tarafı da hukuka uzanan disiplinlerarası bir bilim dalıdır.





# disi mal.

# askeri bir sinif.

# arapca bi kelimedir. ingilizcede finance anlamina gelir.henuz turkcesi yoktur.

# devlet universitelerinde varligini surduren iibf bolumlerinden biri.sayica azdir ve yurt capinda bu bolumun babasi mulkiyedir. ardindan akademi gelir.temel konusu makroiktisattir.4 anabilim dali vardir: mali iktisat,maliye teorisi,mali hukuk,butce-planlama.sanilanin aksine maliye sadece halk-vergi-devlet-kamu harcamasi iliskisinden ibaret degildir.paranin karistigi hersey maliyenin yada modern adiyla finansin isidir.

# iibf 'nin bir bolumudur.egitim suresince alinan dersler hangi universitede oldugunuza gore degisir.ornegin istanbul,hacettepe,ankara ve cukurova universitelerindeki maliye bolumlerinde dersler teorik agirliklidir,iktisat dersleri daha yogundur. gazi ve marmara'da ise uygulama daha one cikmaktadir,vergi ve muhasebe dersleri sayica daha fazladir.


# devletin gelir ve giderlerinin yönetimi.

# mezun olduktan sonra ille de bu işi yapmaya kararlı olanların, bu ülkede istemeseler de ancak nasıl para kazanabileceklerini kendi içinde açıklayan bölümdür. malı ye *...

# buradaki satırlar da olduğu gibi bazı kaynaklarda ingilizce karşılığı finance olarak belirtilse de, dilimizde kullanıldığı anlamda maliyenin ingilizce karşılığı public financedir. maliye denildiğinde türkçe de kamu yani kamu maliyesi anlaşılır. oysa finance dilimize finans olarak çevrilen kelimenin karşılığıdır.

# iktisadi ve idari bilimler fakültelerin de yer alan genelde en düşük puanlı bölüm olmasına rağmen derslerin çeşitliliği ve mezun olduktan sonra sunduğu iş sahaları ile iyi bir bölüm olduğu söylenebilir.maliye bölümünün ana konusu vergileme, kamu maliyesi, kamu ekonomisi ve muhasebedir.zaten mezun olduktan sonraki iş sınavlarında başarılı olabilmek için bu derslere yoğunlaşmanız gerekiyor.

hacettepe üniversitesi ve ankara üniversitesi maliye bölümleri türkiye'de alanlarında en iyileri.maliye bölümünün diğer bir avantajı da diğer iibf bölümlerinin derslerinin önemli olanlarını (özellikle hacettepe üniversitesi'nde maliye bölümü öğrencilerine mikro iktisat-makro iktisat-uluslararası iktisat gibi önemli iktisat dersleri veriliyor) kapsaması.ayrıca önemli hukuk derslerinin (medeni hukuk, borçlar hukuku, ticaret hukuku, ceza hukuku, ve en önemlisi vegi hukuku) varolması da ayrı bir avantaj.

maliye bölümünün en önemli avantajlarından biri de hocalarımızdan birinin dediği gibi mezun olduktan sonra size bir tabela vermesi (yani maliye bölümünden mezun olan birisinin işsiz kalma şansı diğer bölümlere göre daha düşük çünkü serbest muhasebecilik yapma yetkiniz var).bölümde öğretilen derslerin niteliklerine biraz değinecek olursak maliye bölümünde en çok önem vermeniz gereken dersler muhasebe, kamu ekonomisi alanları ile ilgili dersler ile vergi hukuku ve özel hukuk (medeni hukuk- borçlar hukuku) dersleri.

maliye bölümü size hem parası iyi hem de saygınlığı yüksek mesleklere girme imkanı da tanıyor ;
mali müşavirlik
hesap uzmanlığı
maliye müfettişliği
vergi denetmenliği
gelirler kontrolörlüğü

gibi..

sonuç olarak üniversiteye hazırlanan ve eşit ağırlık dalında hangi bölüme gireceği konusunda kararsız kalan öğrencilere tavsiye ederim.ancak bu bölümden mezun olduktan sonra genelde devlet sektöründeki işlere girilebileceğini belirtmekte de fayda var.










# genel anlamda devletin ekonomisidir..

# istanbul mâliyesi vatan caddesi üzerindedir.


# üniversitelerin iktisadi ve idari bilimler fakültesine bağlı olan işletme, muhasebe, iktisat, hukuk ve istatistik derslerinin üst seviyede ve bir arada verildiği girmesi kolay çıkması zor bir bölüm.


# kemal unakıtan'ın maliye bakanı olmasının ardından, i'nin kalınlaşarak; ı olduğu, ı'nın arkasından da tıre gelerek "malı-ye" şeklinde mutasyona uğrayan kelime...


# toplum ile devlet arasındaki siyasal ilişkidir.
piyasa sistemi; kendi kendini düzenleyen ekonomik bir fiyat sistemidir. sistemin kendi kendine işlediği kabul edilir. üretim ve dağıtım fiyat üzerinden yapılır. üretimle ilgili herşeyin bir fiyatı olmalı ve piyasada alınıp satılmalıdır düşüncelerine sahiptir.
piyasa sisteminde emek(ücret), toprak(rant), para(faiz) da bir fiyata sahiptir. bunlar birer meta olmadığı halde piyasada meta gibi işlem görür. karl polanyi bunları hayali meta olarak adlandırır. ayrıca piyasa sisteminde devletin arz, talep, fiyat belirleyici faaliyetler yapmaması gerekir.
piyasa sisteminde ekonomik alan ve siyasal alan arasında bir ilişki söz yoktur düşüncesi doğmaktadır. ancak aksine ekonomik alan ile siyasal alan tam olarak ayrılmamıştır. ilişkileri dönüşüm yaşamıştır. maliye devletle toplumsal ekonomi arasındaki ilişkidir.
çifte hareket; bir yandan piyasanın herşeye hakim olması, herşeyi kontrol etmesi ve yayılması sürerken toplumun her kesiminden gelen tepkilerin varlığıdır. işte bu çifte hareket olgusu da siyasal ve ekonomik alanın ayrılmadığının göstergesidir. yani maliye toplumsal bir pratik olarak; devlet ve toplum arasındaki siyasal bir ilişkidir.


# maliye bölümü iktisadi idari bilimler fakültesinin en kapsamlı ve en zor bölümüdür. zor olduğu için insanların gözü korkmaktadır.hukuktan sonra en yoğun hukuğu,iktisattan sonra en yoğun iktisatı, işletmeden sonra en yoğun muhasebeyi alan bölümdür. bunların iş bulabildiği her yerde zaten iş bulabilmektedir. çoğu üniversitede bu bölüm yoktur. o yüzden seçkin elemanlar yetişmektedir. ankara maliye birinci sıradaydı 10 yıl öncesine kadar ama ankara üniversitesi maliye bölümünü önümüzdeki senelerde kapatmayı planlıyormuş. gazi maliye ilk tercih olmalıdır o yüzden.çünkü mülkiye devri bitti akademi devri başladı. tercih edilmesi gereken bir bölümdür.




# iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile siyasal bilgiler fakültesi bünyesinde bulunan, ea2 puan türü ile öğrenci alan ve genelde aynı fakültelerin diğer bölümlerine göre puanı daha düşük olan bölümdür maliye. bunun için pek gözde bir bölüm değildir açıkcası. ama bu bölümü bilinçli ya da bilinçsiz olarak tercih edenler bölümlerinde okumaya başladıklarında maliyenin fakültelerindeki en kapsamlı ve en sağlam bölüm olduğunu görmektedir.

ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi nam-ı diğer mülkiye ile başlamak gerek. mülkiye maliye bölümü baz alındığında ea2 puan türü bakımından en yüksek puanlı okuldur. etiket elbetteki mezun olduktan sonra çok önemlidir, mülkiye de öğrencilerine zaten bunu sağlamaktadır. bunun dışında da büyük artıları yoktur. zira mülkiyede 2 profesör, 1 doçent, 2 yardımcı doçent, 3 öğretim görevlisi ve 4 araştırma görevlisi görev yapmaktadır.

gazi üniversitesi iibf ye gelince maliye bölümünde eğitimin daha iyi, daha ağır ve daha bir mesleki eğitime yönelik olduğu görülmektedir. hal böyle olunca başarıda gelmiştir akabinde. son yılların kaymakamlık, idari hakimlik ve türevleri sınavlarda bir tabu olan mülkiyeyi geride bırakmış ve tabuları yıkmıştır. amacım bok atmak filan da değildir. iş bu giriden bir önceki giride de bahsedildiği üzere cidden mülkiye devri bitmiş akademi devri başlamıştır. bu başarının arkasında gazi iibf maliye bölümünde 5 profesör, 1 doçent, 7 yardımcı doçent ve son olarak da 4 araştırma görevlisi bulunmaktadır.

hacettepe maliyeye gelince, bünyesinde 1 prof, 3 doçent, 3 yardımcı doçent, 8 de araştırma görevlisi bulunmaktadır. hacettepe maliyenin en büyük artısı derslerin yüzde 30 unu ingilizce görmektir.

sonuç olarak maliye bölümü okunacaksa, bu başkentte, bürokrasinin göbeğinde olmalı. bu üç üniversitemizde de hedeflediğiniz başarıya, donanıma ve eğitime ulaşmanız söz konusudur.


# işlevi çok, -ne yazık ki karizması yok bir bölümdür. halktan vergi toplamayı meşru kıldığı için hukuk, hesap kitap işlerinin adamakıllı yapılmasını sağladığından muhasebe, gelen paranın nerelerde ve nasıl kullanılacağına yol gösterdiğinden iktisat dersleri yoğun olarak verilir ki tüm bunlar; maliye bölüm diplomasına sahip olanlara bir hukukçu bir işletmeci bir iktisatçının sahip olduğu bilgi birikimini kazandırır.

sağlam bir çalışma herkese kpssden geçer notu aldırır ve devlet kurumlarına yerleşme imkanı sağlar ve zaten bu da sivil bürokrasinin gerekliliğidir. dolayısıyla yukarıda yapılan 'şu kuruma bizden şu kadar kişi fazladan gitmiştir biz daha iyiyiz' tarzı mübadeleler bizlere dersanelerden alışık olduğumuz sloganları anımsatır ve bu da şüphesiz, amacı çoklu düşünme yeteneğine sahip, kaliteli, donanımlı öğrenci yetiştirmek olan üniversitelerin işi değildir. işte bu noktada mülkiye devreye girer. evet maliye bölümündeki profesör sayısı 2yi geçmez belki ama zaten gerek iktisat gerek kamu/siyaset bölümü öğretim üyeleri bu alandaki ihtiyacı ziyadesiyle telafi etmektedir. eğitim kalitesinin düşmesi, bölümün ileride kapatılacağı gibi 'mış' lı cümleler gerçekten uzak, kedi-ciğer ilişkisine benzer bir benzetmeden ibarettir.


# bir hukukçu kadar hukuk görendir.

hukukun temel kavramları
medeni hukuk
borçlar hukuku
idare hukuku
anayasa hukuku
vergi hukuku

o değil de 3 yılda bu kadar hukuk gören bi maliyeci nasıl dalaverenin içine girer anlamıyorum. bu kadar hukuk gördükten sonra .... hukukunu deyip rüşvete yolsuzluğa mı giriyorlar bilmiyorum. öğrencez seneye.


# ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesindekinin en yüksek puanlısı olduğu bölümdür. zor bölümdür.



https://dpumaliye.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz